Hurá na cestu! Ako naučiť deti bicyklovať bez stresu a s radosťou

Pohyb je pre deti kľúčový, pretože im pomáha rásť a rozvíjať sa po stránke fyzickej aj psychickej. A samozrejme, prináša im aj radosť a zábavu. A čo môže prinášať deťom väčšiu radosť ako jazda na dvojkolesovom tátošovi?

Prečo je pohyb pre deti dôležitý?

Pohyb podporuje celkový fyzický rozvoj vašich detí, posilňuje svaly a kosti, zlepšuje koordináciu a rovnováhu. Je dokázané, že pravidelný pohyb posilňuje detskú imunitu, znižuje stres a úzkosť, a zlepšuje ich náladu. A v neposlednom rade je jazda na bicykli pre deti skvelým spôsobom, ako tráviť čas s rodinou.

Ako sa najlepšie dieťa naučí bicyklovať bez pomocných koliesok?

Začnite s odrážadlom - odrážadlo je skvelý spôsob, ako naučiť deti udržiavať rovnováhu a koordinovať pohyby nôh.

detske-odrazla-blog

Prejdite na balančný bicykel - balančný bicykel nenúti deti používať pedále, ale učí ich udržiavať rovnováhu a koordinovať pohyby rúk a nôh.

balancne-bicykle-blog

A potom už len vybrať správny bicykel - bicykel by mal mať správnu veľkosť pre dieťa a mal by byť ľahký a pohodlný.

detske-bicykle-blog

TIPY PRE RODIČOV

Nájdite si vhodné miesto na cvičenie, vyberte si rovnú a bezpečnú plochu, kde sa dieťa nebude báť jazdiť.  Nezabúdajte, že naučiť sa bicyklovať si vyžaduje čas a cvičenie. Buďte trpezliví a povzbudzujte dieťa, aj keď sa mu to hneď nepodarí.

A hlavne sa bavte! Jazda na bicykli by mala byť pre deti zábavou. 

Eshop Burpy.sk vám ponúka širokú škálu odrážadiel, balančných bicyklov a bicyklov pre najmenších, ktoré sú ideálne pre to, aby sa vaše deti naučili bicyklovať bezpečne a zábavne. Navštívte náš eshop a vyberte si ten správny bicykel pre vaše dieťa!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz